tisdag 13 mars 2012

Morotskaka

2 dl majsolja eller annan neutral olja
2 ägg
1 dl råsocker
1 dl mörk sirap
5 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
2 msk kanel
1 krm salt
3 tsk bakpulver
Ugn 175 grader  
Smörj en rund form 24-26 cm med löstagbar kant.

Vispa socker ägg och olja, tillsätt morötter och sirap.
Blanda ihop resterande torrvaror och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnens nedre del i 175 grader, sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ca 40 min.
...........................................................................................................

Glasyr

200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
100 g smör
1 msk citronsaft
rivet skal av en halv citron

Vispa ihop och bred på kakan som svalnat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar