söndag 10 juli 2011

Key Lime Pie

100 g smält smör
12 st krossade digestivekex
1 msk vaniljsocker


5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice



Gör så här


Botten: 
Smula digestivekexen , antingen med mortel, köra i mixer eller som jag gör. lägg i en påse och knyt ihop och banka med brödkavel på den. 



Smält smöret och blanda sen kexen med det smälta smöret och vaniljsocker, tryck ut den i en pajform och grädda i 175 grader i ca 6-8 min. Låt botten svalna innan fyllningen läggs i.

Fyllning:
Vispa äggulorna och blanda i mjölken och limesaften, häll i formen och grädda 15 min till.


Låt pajen svalna i kylskåp ca 3 timmar


Pajen går bra att frysa







Jag använde Coops limejuice på flaska, men vill man göra den riktiga varianten och använda Key Lime juice så finns det en sida att beställa på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar