torsdag 7 juli 2011

Vaniljsmulrutor

Idag hittade jag ett recept på Matklubben som jag bara var tvungen att testa att göra, Vaniljsmulrutor och som den virrpanna man är så missade jag att blanda i 1dl vetemjöl på slutet i smeten, men det gick att äta ändå =o) var faktiskt jättegod, och nu funderar jag på om det går att göra den med äpple och kanel i kanske? eller banan, som den banan fantast jag är så kommer det att bli en sån också nån gång.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ca 20 st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl marsan såspulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl mjölk

Sätt ugnen på 225°. Smörj och bröa  en  långpanna som mäter ca 22x32 cm eller klä den med bakpapper.


Ta 3 dl vetemjöl ( spara 1 dl till sen, som jag glömde ) marsan såspulvret , vaniljsocker, bakpulver och margarinet och hacka snabbt ihop i matberedare. Ta undan 2 dl av smulet och häll i vetemjöl som är kvar, ägg och mjölk, kör hastigt till en slät smet.






Häll smeten i formen och strö över smulorna som blev kvar. Grädda ca 12-15 min i nedre delen i ugnen i 225 grader.


Skär kakan i rutor då den har svalnat.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar