Idag hittade jag ett recept på Matklubben som jag bara var tvungen att testa att göra, Vaniljsmulrutor och som den virrpanna man är så missade jag att blanda i 1dl vetemjöl på slutet i smeten, men det gick att äta ändå =o) var faktiskt jättegod, och nu funderar jag på om det går att göra den med äpple och kanel i kanske? eller banan, som den banan fantast jag är så kommer det att bli en sån också nån gång.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ca 20 st
Ingredienser
4 dl vetemjöl2 dl socker
½ dl marsan såspulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl mjölk
Sätt ugnen på 225°. Smörj och bröa en långpanna som mäter ca 22x32 cm eller klä den med bakpapper.
Ta 3 dl vetemjöl ( spara 1 dl till sen, som jag glömde ) marsan såspulvret , vaniljsocker, bakpulver och margarinet och hacka snabbt ihop i matberedare. Ta undan 2 dl av smulet och häll i vetemjöl som är kvar, ägg och mjölk, kör hastigt till en slät smet.
Ta 3 dl vetemjöl ( spara 1 dl till sen, som jag glömde ) marsan såspulvret , vaniljsocker, bakpulver och margarinet och hacka snabbt ihop i matberedare. Ta undan 2 dl av smulet och häll i vetemjöl som är kvar, ägg och mjölk, kör hastigt till en slät smet.
Häll smeten i formen och strö över smulorna som blev kvar. Grädda ca 12-15 min i nedre delen i ugnen i 225 grader.
Skär kakan i rutor då den har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar