söndag 28 augusti 2011

Äpple smulpaj a´la Sand/Doverdal







idag bakade jag och Jonas en jättegod äppelpaj med äpplen vi tog med från farmor, hon var jättesnäll och sa att vi fick ta med hela äppelträdet om vi ville..Hon är för härlig farmor =o)




ca 10 port


Pajdeg:


300 g smör
7½dl vetemjöl
2½ dl socker


Fyllning:


5 st äpplen
1 dl socker
4 msk kanel
2 msk smält smör


Sätt ugnen på 225 grader


Fyllningen:
Skala äpplen och skär i skivor. Lägg i en skål och häll över socker , kanel och smör, blanda ihop och låt stå i kylen en stund för att dra till sig medans man gör pajdegen.


Pajdegen:
Häll mjöl och socker i en bunke och blanda ihop, skär smöret i tärningar icg finfördela det med fingrarna till en grynig massa.


Häll äppelmojset i en ugnssäker form och smula över mjölblandningen.


Grädda ca 20 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar